Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tradiční vývar

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut 4-8 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kostí s masem
  • 2 kusy mrkve větší
  • 1 kus kořen petržele
  • 1 plátek kedlubny
  • 1 plátek celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kus cibule malá
  • 2 plátek papriky nebo lečo
  • 1 kus rajče nebo lečo
  • 6 kus růžičkové kapusty může být i mražená
  • 1 plátek kapusty tenký plátek
  • 1 kus brambor
  • 5 kusů růžiček květáku může být i mražený
  • 10 zrnek pepře černého
  • 1 kus Knorr Bujón Zeleninový
  • Knorr Aromat
  • 1 kus zelená paprika nebo sušená pálivá paprika
  • petrželka
  • 15 dekagramů těstovin

Příprava

  1. Kosti omyjeme, dáme do hrnce, přidáme dostatek vody. Na středním ohni zahříváme. Zeleninu očistíme, nakrájíme cibuli, rajče necháme v celku, brambor překrojíme napůl.
  2. Když polévka vře, sundáme pěnu. Na mírném ohni vaříme dál, přidáme bujón, pepř, stroužky česneku a trochu Knorr Aromatu.
  3. Když maso změklo, vyndáme je na talíř, vložíme do polévky zeleninu a dolijeme tolik vody, kolik chceme mít polévky.
  4. Na mírném ohni necháme probublávat, osolíme, dochutíme. Než s polévka dovaří připravíme si těstoviny podle návodu na obale, pouze místo soli vodu ochutíme Knorr Aromatem. Když zelenina téměř změkla vložíme do polévky celé rajče a papriku. Dovaříme. Podáváme horké.
Tip: Stále vaříme na mírném ohni, předejdeme tak zakalení.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře