Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Třený koláč s drobenkou a jahodami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů cukr moučka
  • 250 gramů polohrubá mouka
  • 3 kusy vejce
  • 1 balení vanilkový cukr Dr. Oetker

zdobení

  • 300 gramů jahody
  • 50 gramů rostlinný tuk Hera máslová příchuť
  • 50 gramů cukr krupice
  • 70 gramů hrubá mouka

Příprava

  1. Heru nakrájíme na malé kousky a necháme ji změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, vanilkový cukr a utřeme do pěny. Za stálého tření přidáváme postupně žloutky a pak tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec vmícháme mouku.
  2. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Předpečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut dorůžova.
  3. Pak vyndáme z trouby, na povrch naskládáme jahody nakrájené na kousky a posypeme drobenkou, kterou připravíme z Hera máslová příchuť, hrubé mouky a cukru. Vložíme zpět do trouby a dopékáme dalších 20 minut při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout na plechu a nakrájíme na řezy.
|
|
| Tisk
Těším se na úrodu jahod a recept na koláč mi přišel vhod.Děkuji,dám vědět,jak jsme si pochutanli
cibulinecka | 26.5.2014 10:31 1

Zeptejte se šéfkuchaře