Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Treska v pórkové a estragonové omáčce

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 4 porce Snadné Ryby

Ingredience

Příprava

  1. Očistěte filety z tresky od kostí, opláchněte je a osušte. Pokapejte je citrónovou šťávou, poprašte jemně kořením Knorr Aromat a odložte na několik minut na chladné místo.
  2. Oloupejte brambory, nastrouhejte je na struhadle s velkými oky, pak je smíchejte s vajíčkem. Vše dochuťte pepřem a důkladně promíchejte.
  3. Obložte ryby připravenou bramborovou směsí a osmažte je na pánvi ze dvou stran, až získají zlatou barvu.
  4. Nakrájejte pórky na tenké proužky a spařte je ve vroucí vodě po dobu cca 5 minut. Následně sceďte.
  5. Rozpusťte kostku Knorr Bujón Zeleninový v půl litru vody.
  6. Rozehřejte v hrnci máslo, přidejte mouku a připravený bujón a přiveďte do varu a přidejte smetanu a hořčici.
  7. Na závěr posekejte estragon a přidejte k rybě společně se spařeným pórkem. Vše dochuťte citrónovou šťávou a pepřem.
Tip: Před grilováním maso lehce ochutíme soli a pepřem. Na grilu grilujeme z obou stran dozlatova. ( v troubě na 200°C cca 35 minut).
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře