Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Třešňové řezy

Receptynakazdyden.cz
Skvělý recept na moučník, který si můžete připravovat po celý rok. Lehké listové těsto s třešnovou náplní připravenou z kompotovaných třešní a šlehačkovou peřinkou!.
Hodnocení uživatelů:
15 minut 25 minut Snadné

Ingredience

Příprava

  1. Listové těsto rozválíme na obdélník o velikosti asi 20 × 40 cm a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Propícháme ho vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 20 až 25 minut. Třešňový kompot necháme v cedníku okapat. Nálev zachytíme do misky a odměříme 300 ml. 250 ml nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém nálevu rozmícháme solamyl, vlijeme do horkého nálevu a asi 2 minuty povaříme. Vmícháme třešně.
  2. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 obdélníky. Spodní část potřeme třešňovou náplní a uložíme do chladničky, aby ztuhla. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme pevnou šlehačku. Rovnoměrně ji rozetřeme na ztuhlou třešňovou hmotu. Navrch přitiskneme druhý díl korpusu. Dezert rozkrájíme na řezy a podáváme.
  3. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Podívejte se na další recepty na oblíbené řezy!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře