Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Třešňový závin

Receptynakazdyden.cz
Recept na oblíbený štrúdl tentokrát s marcipánem a čerstvými třešněmi.
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut Snadné

Ingredience

  • 30 g droždí
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 200 g Hery
  • mouka na vál
  • 500 g třešní
  • 1 vejce
  • 300 g marcipánu
  • 50 g strouhaných mandlí

Příprava

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a 4 lžíce vlažného mléka. Rozmícháme řidší těstíčko a na teplém místě necháme kvásek vzejít. Zbylou mouku prosijeme do zadělávací mísy. Přidáme vzešlý kvásek, vejce, špetku soli, zbytek vlažného mléka a 50 g změklé Hery. Vypracujeme hladké, lesklé těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
  2. Na pomoučněném válu rozválíme vykynuté těsto na obdélník a rozetřeme na něj zbylou změklou Heru. Těsto dvakrát přeložíme přes sebe a necháme v chladnu odpočinout. Třešně omyjeme, osušíme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Po odležení těsto opět rozválíme na obdélník. Marcipán prohněteme s bílkem a rozetřeme na těsto.
  3. Na marcipán stejnoměrně rozložíme třešně a vše opatrně stočíme do závinu. Závin potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mandlemi. Plech vyložíme pečicím papírem a závin na něj přeneseme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na slané i sladké štrúdly!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře