Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Trhací chléb

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchý, rychlý a naprosto geniální je tento trhací chléb. Pochutnejte si na oblíbené slané variantě se šunkou a sýrem!
Hodnocení uživatelů:
100 minut 40 minut Středně obtížné S masem

Ingredience

Na těsto:

  • 150 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g hladké mouky
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • ¼ kostky čerstvého droždí

Na náplň

  • 2 stroužky česneku
  • 60 g Hera máslová příchuť
  • hrst oblíbených bylinek (petržel, tymián, rozmarýn,bazalka)
  • 200g šunky
  • 200g plátkového sýra s výraznější chutí
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Ze surovin zpracujeme těsto a necháme ho kynout cca 1 hodinu na teplém místě. Až těsto vykyne, tak z něj vymlátím veškerý vzduch. Heru máslovou příchuť rozpustíme společně s utřenými stroužky česneku a troškou soli. Těsto vyválíme na obdélník, přibližně 50x35cm.
  2. Plát těsta potřeba rozpuštěnou Herou s česnekem. Posypeme oblíbenými bylinkami, poklademe plátkovým sýrem a šunkou a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Plát rozřežeme na 6 stejných pruhů, naskládáme je na sebe a opět rozdělíme na 6 stejných pruhů.
  3. Připravíme si formu na biskupský chlebíček, který vyskládáme pečicím papírem. Do formy vložíme pruhy těsta nastojato. Ještě promastíme zbytkem rozpuštěné Hery s česnekem a necháme, přikryté utěrkou, kynout ještě půl hodiny.
  4. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C zhruba 40 minut. Pokud to vydržíme, necháme vystydnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře