Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Trhané kuře v polévce se slaninovými knedlíčky

Receptynakazdyden.cz
Připravte si polévku, která se dá bez problémů servírovat i jako hlavní chod. Obsahuje pořádnou porci masa a skvělých knedlíčků doplněných výborným vývarem!
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut Snadné

Ingredience

Na polévku

  • 1 chlazené kuře
  • 500g mrkve
  • 500g celeru
  • 2 cibule
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • bobkový list
  • nové koření
  • Pepř celý
  • petrželka
  • sůl

Na knedlíčky

  • 250g toastového chleba
  • 200 ml mléka
  • 50g hladké mouky
  • 200g anglické slaniny
  • 100g cibule
  • 2 vejce
  • sůl

Příprava

  1. Připravíme si polévku. Dáme si vařit vodu a do vroucí vody dáme celé omyté kuře, zeleninu a koření. Mírným varem vaříme zhruba 1,5 hodiny. V polovině doby vaření přidáme Knorr Bohatý bujón. Díky tomu vývar získá na síle.
  2. Mezitím si připravíme knedlíčky. Opečeme si na pánvi pokrájenou slaninu a cibuli na zlatova a necháme chviličku vychladnout. Toastový chéb nakrájíme na kostičky a dáme ho do mísy. Přidáme mléko, petrželku, opečenou slaninu, vejce, hladkou mouku a vše důkladně promícháme a necháme pár minut odpočinout. Pomocí 2 lžiček tvoříme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí vody a vaříme zhruba 15 minut. Uvařené knedlíčky vyndáme do studené vody, aby se zchladily.
  3. Až bude kuře i zelenina měkká, tak všechno vyndáme. Obereme maso, zeleninu nakrájíme na kostky. Do talíře nandáme pořádnou porci masa, zeleniny, masových knedlíčků a zalijeme scezeným vývarem.
Tip: Inspirujte se a připravte si další skvělé polévky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře