Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Trhanec se švestkami

Hodnocení uživatelů:
40 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 4 vejce
  • 60 gramů hladké mouky
  • 1/2 litrů mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 gramů rozinek
  • 500 gramů švestek
  • 160 gramů moučkového cukru
  • 1 hřebíček
  • kus Kousek citrónové kůry
  • 30 gramů Stolního másla
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Žloutky a mouku rozkvrdlejte, zamíchejte mléko, sůl a vanilkový cukr, přidejte rozinky.
  2. Máslo rozpusťte na velké pánvi za mírné teploty. Těsto nalijte na pánev a nechtě z obou stran zhnědnout, potom je přikryjte a sundejte z plotny. Nechte dojít a potom dvěma vidličkami roztrhejte.
  3. Trhanec servírujte se švestkami a cukrem.
Tip: Trhanec je kompletní oběd, podáte-li před ním nebo po něm polévku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře