Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Třípatrový dort

Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 15-20 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 15 kusů vejce
  • 15 lžic cukr krystal
  • 23 lžic polohrubá mouka
  • 1 kus máslo
  • 1 litr mléko
  • 2 kusy pudink
  • 1 dl rum
  • 1 lžíce kakao
  • dle chuti marmeláda
  • 10 dekagramů ml. cukru
  • dle chuti ořechy, potravinářské barvivo
  • dle chuti ozdobení dortu

Příprava

  1. 1 díl a 2 díl: Do mixéru dáme 6 celých vajec a 6 lžic krystalového cukru. Vymixujeme do husté pěny. Přidáme 9 lžic polohrubé mouky jemně promícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané formy 23 cm a 18 cm. Tento postup uděláme 2x. Pečeme zhruba 20 minut. 3. díl je ze tří vajec, forma 15cm, vymazaná máslem a vysypaná polohrubou moukou. Vyjmeme a necháme vychladnout, dle díly rozřežeme na polovinu a promažeme krémem s marmeládou. Můžeme rozřezat i na 3 díly každý korpus.
  2. Náplň: V rendlíku uvaříme 1 l mléka se 2 pudinky. Necháme dobře vychladnout. Utřeme do pěny 250 g másla s trochou cukru, přidáme vychladnutý pudink, 1 lžičku kakaa (pokud chceme tmavý krém), 1 decilitr rumu a znovu zamícháme.
  3. Korpusy promažeme a slepíme k sobě. Zbylým krémem namažeme okraje dortu a posypeme namletými ořechy obarvenými potravinářským barvivem
Tip: Dle potřeby lze měnit velikost korpusů. Pro lepší držení korpusů na sobě je možné použít špejle
Tip: Ozdoba dle potřeby
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře