Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Trubičky plněné sněhem

Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 18 porcí Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 300 gramů hladká mouka
  • 2 kusy žloutky
  • 3 kusy bílky
  • 180 gramů moučkový cukr

Příprava

Z hladké mouky, hery, asi třičtvrtě kelímku zakysané smetany (dávám po lžících stačí jich asi 5), 1 žloutku a soli vypracujeme den předem těsto které necháme na chladném místě do druhého dne odležet. Další den vyválíme(já dělám mezi 2 mikrotenovými sáčky lehce potřenými olejem) do obdelníku asi půl cm vysokého. Rozkrojíme na dlohé pásky asi 2cm široké. Namotáme na trubičky, potřeme vajíčkem a dáme péct na 180°C zhruba na 15 minut (tubičky hlídám aby se nepřipálily). Trubičky stahujeme ještě teplé, musíme opatrně ať se nepotrhají. A po vychladnutí plníme sněhem. Sníh z bílků: 3 bílky se 180g cukru moučky šleháme nad parou do zhousnutí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře