Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tvarohová buchta

Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto:

  • 300 gramů hladká mouka
  • 200 gramů Hera
  • 170 gramů cukr moučka
  • 1 kus vejce
  • 1/2 sáčku kypř. prášek
  • 1 sklenička marmeláda rybíz nebo borůvka

Krém:

  • 2 kusy tvaroh
  • 150 gramů cukr moučkový
  • 2 kusy vejce
  • 1 kus vanilkový puding
  • 1 dl olej
  • 350 mililitrů mléko
  • trošku rum

Příprava

  1. Postup: Do mísy dáme mouku, Heru, cukr, prášek do pečiva a vajíčko. Vše rukama zpracujeme do hladkého těsta. Poté těsto rozprostřeme rukama na nevymazaný a nevysypaný plech. Mělo by tvořit souvislou stejně tlustou vrstvu po celé délce s mírně vyššími okraji. Pak na těsto namažeme tenkou vrstvu marmelády.
  2. V nádobě ušleháme tvarohy, cukr, vejce, vanilkový puding, olej a rum. Podle tuhosti přilíváme mléko tak, aby vznikla polotuhá směs. Náplň nalijeme na buchtu a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180°C po dobu asi 40ti minut. Pečeme tak dlouho, dokud těsto nezezlátne a pudingová náplň nezačne tuhnout. Pokud těsto se začíná připalovat, radši buchtu vytáhneme a náplň ztuhne díky pudingu sama. Vychladnutou buchtu krájíme na drobné řezy.
Tip: lahodný a snadný
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře