Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tvarohové lívanečky

Hodnocení uživatelů:
20 minut 15 minut 4 porce Snadné

Ingredience

těsto

  • 2 kusy vejce
  • 1 lžíce krupicový cukr
  • 250 gramů tvaroh
  • 200 mililitrů mléko
  • 150 gramů polohrubá mouka
  • 1 špetka sůl

obloha

  • 1 balení tvaroh
  • 1 balení zakysaná smetana
  • 250 gramů jahody
  • 4 lžíce cukr

Příprava

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky krátce vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, mléko a mouku se špetkou soli, promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  2. Na pánvi nebo lívanečníku rozpálíme olej a směs smažíme z obou stran.
  3. Hotové lívance zdobíme oslazeným tvarohem zlehčeným zakysanou smetanou, přeléváme rozvařeným oslazeným ovocem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře