Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tvarohový dort s jahodami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
50 minut 60 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 7 kusů vejce
  • 1 a 1/2 balení vanilkový puding v prášku
  • 280 gramů cukr krupice
  • 500 gramů tvaroh

krém

  • 400 mililitrů mléko
  • 1 balení vanilkový puding v prášku
  • 2 balení vanilkový cukr
  • 200 gramů Hera máslová příchuť
  • 250 cukr moučka

zdobení

  • 250 gramů jahody
  • hrst plátků mandlí
  • 3-4 lžíce jahodový sirup nebo šťáva

Příprava

  1. Utřete žloutky s pudinkovým práškem a polovinou cukru krupice. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a po troškách přidejte zbývající cukr. Do připravené žloutkové směsi přidejte tvaroh a nakonec sníh z bílků.
  2. Dortovou formu o velikosti 24 cm vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, potom snižte teplotu na 160 °C a pečte ještě asi 40 minut. Nebo můžete rozdělit těsto na dvě poloviny a péct je zvlášť, každou asi 30 minut.
  3. Smíchejte mléko s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem a vařte do zhoustnutí. Krém nechte vychladnout. Heru utřete s cukrem do pěny a přidejte do uvařeného vychladlého krému.
  4. Korpus rozdělte na polovinu (pokud jste ho tak už nepekla). Spodek potřete 1/3 krému, naskládejte na něj plátky jahod a rozetřete na ně druhou třetinu krému. Překryjte druhou částí korpusu, kterou potřete na povrchu a po stranách zbývajícím krémem. Dozdobte plátky mandlí a jahodami, pokapejte jahodovým sirupem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře