Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tvarohový koláč

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 75 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vejce
  • 240 gramů hladká mouka
  • 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
  • hladká mouka na vál
  • tuk do formy

náplň

  • 500 gramů měkký tvaroh
  • 150 mililitrů mléko
  • 1 balení vanilkový puding v prášku
  • 180 gramů krupicový cukr
  • 1 špetka sůl
  • 2 kusy vejce
  • 2 lžíce rum
  • 1 lžička nastrouhaná citrónová kůra
  • 80 gramů rozinky

zdobení

  • čerstvé ovoce a bylinky
  • případně šlehačka

Příprava

  1. Tuk nakrájíme na kousky a necháme lehce změknout. Přidáme cukr, vejce a mouku prosátou s práškem do pečiva. Rychle vypracujeme hladké těsto a uložíme je do chladu na 30 minut odpočinout.
  2. Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále na tenký plát, vyložíme jím vymaštěnou koláčovou formu a vytvoříme vyšší okraje. Těsto na dně propícháme vidličkou a při 200 °C je předpékáme asi 15 minut.
  3. Tvaroh rozmícháme s mlékem, pudinkovým práškem, cukrem, špetkou soli a vejci. Náplň ochutíme rumem a citronovou kůrou. Nakonec do ní zapravíme rozinky. Náplň nalijeme na předpečený korpus a koláč dopékáme při 160 °C asi 50–60 minut. Necháme ho vychladnout ve formě. Pak ho ozdobíme ovocem a bylinkami, příp. šlehačkou.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře