Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tvarohový koláč

Hodnocení uživatelů:
90 minut 60 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 400 gramů polohrubá mouka
  • 60 gramů moučkový cukr
  • 60 gramů máslo
  • 2 kusy žloutek
  • 1 špetka sůl
  • 30 gramů kvasnice
  • 1 sklenička mléko

Tvarohová náplň

  • 750 gramů měkký tvaroh
  • 300 - 350 gramů moučkový cukr
  • 6 kusů vejce
  • 250 mililitrů smetana ke šlehání

Na posypání

  • 1 balení rumové perníčky
  • 100 gramů máslo
  • 1 lžička moučkový cukr
  • 1 lžíce rum

Příprava

  1. Suroviny na těsto dáme do domácí pekárny a necháme vykynout. Mezitím si připravíme náplň z tvarohu. Tvaroh vyšleháme s cukrem a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do tvarohu. Nakonec ušleháme smetanu a také přimícháme do tvarohu.
  2. Nakynuté těsto si rozdělíme na 3 větší nebo 4 menší díly. Každý bochánek si rozválíme do tvaru obdélníku přes celý plech, dáváme na pečící papír. Na rozválené těsto naneseme tvaroh, tak aby končil tak 2 cm od krajů. Kraje přeložíme přes tvaroh. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem, tvaroh posypeme rozdrobenými perníčky a dáme péct do trouby na 10 - 15 minut asi na 170 stupňů.
  3. Máslo si rozpustíme a přimícháme trochu cukru a rum. Když jsou koláče upečené, tvaroh s perníčky potřeme máslem. Necháme vystydnout.
Tip: Kdo má rád, může do tvarohu přidat i rozinky namočené v rumu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře