Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tvarohový koláč s mákem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 55 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 120 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů hladká mouka
  • 1 kus vejce
  • 1 špetka sůl
  • 70 gramů moučkový cukr
  • Hera a hrubá mouka na vymazání formy

náplň, zdobení

  • 1 kilogram měkký tvaroh
  • 4 kusy vejce
  • 1 lžíce rum
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 200 gramů mletý mák
  • 80 gramů rozinky
  • 100 mililitrů smetana
  • 20 gramů solamyl
  • hrst nahrubo nasekaných loupaných mandlí

Příprava

  1. Heru nakrájíme na kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Z mouky, cukru, vejce, špetky soli a Hery vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do folie, uložíme do chladu a necháme asi 30 minut odpočinout.
  2. Pak ze 2/3 těsta vyválíme kulatý plát asi 5 mm silný a ze zbylého těsta pruh široký asi 4 cm. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou, kulatý plát do ní vložíme a několikrát propíchneme vidličkou. Z pruhu těsta vytvoříme vyšší okraj koláče.
  3. Předpékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Na náplň rozmícháme tvaroh s vejci, smetanou a rumem. Přidáme solamyl, moučkový cukr, špetku soli a utřeme dohladka. Nakonec do tvarohu vmícháme mák s rozinkami. Tvarohovou náplň s mákem rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus, posypeme mandlemi a dopékáme při 160 °C asi 40 minut.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře