Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tvarohový koláč s třešněmi

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 4 kusy žloutky
  • 25 dekagramů máslo
  • 20 dekagramů moučkový cukr
  • 25 dekagramů tvaroh
  • 30 dekagramů polohrubá mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 4 kusy bílky na tuhý sníh

Příprava

  1. Žloutky, máslo a cukr utřeme do hladké pěny. Do ní vmícháme kostku tvarohu, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Na závěr lehce přimícháme tuhý sníh z bílků.
  2. Tužší těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  3. Rozetřeme a poklademe čerstvé třešně.
  4. Vložíme do trouby a při horkém vzduchu pečeme na 170°C asi 20 minut.
  5. Vyndáme, necháme zchladnout a bohatě pocukrujeme.
Tip: Třešně můžeme použít samozřejmě kompotované. Místo třešní lze využít jiné sezónní ovoce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře