Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Utopenci se zelím

Oblíbené a tradiční. Připravte si skvělé utopence, které vám budou zaručeně chutnat!
Hodnocení uživatelů:
20 minut 10 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé

Ingredience

Utopenci

  • 500 gramů špekáčků
  • 250 gramů kyselého zelí
  • 150 gramů cibule
  • 3 velé kyselé okurky
  • 200 gramů barevných paprik

Nálev

  • 300 mililitrů octa
  • 300 mililitrů vody
  • po 1/2 lžičky soli a cukru
  • po 4 kusech nového koření, pepře, bobkový list

Příprava

  1. Nálev : Všechny suroviny svaříme a necháme prochladnout.
  2. Cibuli nakrájíme nahrubo, špekáčky, papriky a okurky na plátky. Suroviny vrstvíme do sklenice - špekáčky, cibule, zelí, okurky, papriky a tyto vrstvy stále střídáme. Vše zalijeme chladným nálevem a necháme několik dní uležet.
Tip: Na nálev můžeme použít vodu z okurek a přidat ocet.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře