Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Uzeninový aspik

Hodnocení uživatelů:
80 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 1 balení želatina v plátcích
  • 2 lžičky ocet
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžička sůl
  • 2 špetky pepř
  • 2 kusy kyselá okurka
  • 1 kus červená paprika
  • 2 kusy cibule
  • 200 gramů anglická slanina
  • 4 kusy párky
  • 2 kusy špekáčky
  • 2 lžíce olej na smažení

Příprava

  1. Želatinu připravíme podle návodu. Smícháme maximální možné množství tekutiny s octem, pepřem, solí a cukrem a necháme naboptnat. Po naboptnání želatinu rozpustíme.
  2. Nakrájíme okurky, papriku a uzeniny na kostičky.
  3. Olej rozehřejeme na pánvi a zlehka v ní opražíme zeleninu a uzeniny, necháme zchladnout.
  4. Připravíme si nádoby, do kterých směs nalijeme. Nádoby důkladně vymyjeme, vhodná je bábovková forma.
  5. Směs plníme do formy. Necháme v chladu přes noc ztuhnout. Hotový aspik podáváme s čerstvým pečivem.
Tip: Želatina je prospěšná na klouby.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře