Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Uzený sýr se salámem

Hodnocení uživatelů:
20 minut 180 minut 8 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gramů Vysočina
  • 1 kilogram nastrouhaný tvrdý sýr
  • 4 kusy silonky

Příprava

  1. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo se salámem vysočinou nebo i jiným suchým salámem, smícháme jej dohromady.
  2. Naplníme dámské silonové punčošky tak aby vznikla koule, kterou zavěsíme na háček vhodný pro uzení.
  3. Udírnu necháme zhruba na 140°C na tak zvaný teplý kouř ( nepřikládá se už a jen se udí dýmem a teplem z toho co dohořívá. Topíme kvalitním dřevem, které dodá vůni. Udíme zhruba +/- 2 hodiny.
Tip: Při výrobě této lahůdky hodně záleží na kvalitě sýra i salámu a i na použité punčosce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře