Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 20 dekagramů uzený hovězí jazyk
  • dle chuti petrželová nať i kořen
  • 2 kusy brambory
  • 2 litry vývar s uzeného jazyku
  • dle chuti libeček
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb strouhanka

Příprava

  1. Do 2 litrů silného vývaru z uzeného jazyku, nakrájíme na drobné kostky 2 menší brambory, jeden malý kořen petržele a necháme provařit tak, aby se brambory uvařili do měkka.
  2. 20 dkg sloupnutého uvařeného hovězího jazyku nasekáme na drobno a rozmačkáme společně s jedním celým syrovým vejcem, posekaným libečkem a petrželovou natí. Když je hmota pěkně rozmíchaná tak přidáváme strouhanku tak dlouho, dokud nejdou dělat knedlíčky.
  3. Knedlíčky následně vhodíme do vařící polévky a vaříme, dokud nevyplavou – netrvá to dlouho, jelikož jsou velmi jemné a lehké. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem, libečkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře