Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vafle z podmáslí

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

  • 2 kusy vejce
  • 3 - 4 lžíce moučkový cukr
  • 8 lžic olej
  • 300 gramů hladká mouka
  • 1/2 sáčku kypřící prášek do pečiva
  • 1 balení podmáslí

Příprava

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme podmáslí a olej a vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Vyšleháme dohladka. Pokud je těsto příliš husté, přidáme ještě podmáslí. Záleží na hustotě podmáslí.
  2. Těsto lijeme po částech do vaflovače, necháme péct 3 - 4 minutky. Občas zkusíme odklopit a podívat se, zdali jsou hotové.
  3. Hotové vafle necháme vystydnout. Nejlépe na kuchyňské mřížce, aby nezvlhly.
Tip: Vafle ozdobíme marmeládou, nebo povidly. Můžeme ozdobit ještě šlehačkou a posypat kakaem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře