Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Vaječná omeleta se zelenými fazolkami
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 min
15 min
2-4 porce Snadné Bezmasé
Ingredience
- 1 kus cibule
- 100 gramů krájené fazolové lusky
- 1 balení Bohatý bujón Knorr
- 1 dl sladká smetana nebo Rama Cremefine
- 20 gramů hladká mouka
- 1 kus vejce
- 1 kus rajče
- 50 - 100 gramů nastrouhaný tvrdý sýr
- 2 lžíce ojej
Příprava
- Nakrájejte cibuli na hrubé nudličky nebo větší kostky a orestujte na troše oleje do změknutí (asi 2 minuty), přidejte mražené fazolky a opět restujte 2 minuty. Během přípravy si dejte předehřát troubu a smíchejte mouku, smetanu a vejce tak, aby krém neobsahoval drobné hrudky.
- K opékaným fazolkám přidejte Knorr Bohatý Bujón a zamíchejte. Vaječnou směs vlijeme na pánev k zelenině a bez míchání nechte na ohni 3-4 minuty srazit. Mezitím si nastrouhejte sýr a nakrájejte rajče na kolečka. Velký talíř nebo plochou mísu (ohnivzdornou) položte dnem vzhůru na pánev a omeletu přetočte na talíř.
- Na povrch omelety položte plátky rajčete, posypte sýrem a dejte do předehřáté trouby zapéct na 2-3 minuty (sýr se rozteče). Podávejte s čerstvým chlebem.
Tip: Tip: Můžete použít v sezóně čerstvé fazolové lusky, ale nejprve je spařte v horké vodě
Žádný nový komentář.