Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Valentýnský marcipánový dort

Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut 8 porcí Náročné

Ingredience

Korpus

  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 300 gramů moučkový cukr
  • 300 gramů máslo
  • 8 kusů vejce
  • 2 lžíce kakao
  • 100 gramů hořká čokoláda
  • dle potřeb tuk
  • dle potřeb hrubá mouka

Náplň

  • 200 gramů rybízová zavařenina
  • 200 gramů máslo
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 2 lžíce rum
  • 200 gramů marcipán
  • dle potřeb čokoládové ozdoby

Příprava

  1. Oddělíme si u vajec žloutky od bílků. Kakao promícháme s moukou. Změklé máslo vyšleháme s 200 g cukru do pěny, přidáme změklou čokoládu a žloutky.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr.
  3. Sníh a mouku s kakaem postupně lehce vmícháme do čokoládové pěny a těsto vlijeme do připravené dortové formy.
  4. Pečeme zvolna v troubě předehřáté na 160°C asi 40 minut.Vychladlý korpus rozřízneme příčně na tři pláty.
  5. Na náplň vyšleháme do pěny změklé máslo a moučkový cukr a dochutíme rumem.
  6. Dva dortové pláty potřeme rybízovou zavařeninou a na ni dáme vrstvu z poloviny máslového krému.
  7. Pláty navrstvíme na sebe, vrchní zůstane suchý. Povrch dortu tence pomažeme zbylou zavařeninou. Marcipán si rozdělíme na polovinu, z jedné vyválíme mezi dvěma fóliemi kruh o síle asi 2mm a potáhneme jím povrch dortu.
  8. Z druhé poloviny vyválíme pás o šířce na výšku dortu a obalíme jím boky. Dort zdobíme čokoládovými pecičkami.
Tip: Můžeme použít i barvivo, kterým změníme barvu dortu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře