Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vanilkové rohlíčky

Hodnocení uživatelů:
50 minut 10 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

  • 300 gramů mouka hladká
  • 80 gramů cukr moučka
  • 200 gramů máslo
  • 120 gramů ořechy vlašské mleté
  • 1 kus vanilinový cukr
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 1 kus žloutek

Příprava

  1. Z prosáté mouky, změklého másla, cukru, mletých ořechů, vanilkového a moučkového cukru, žloutku a citrónové kůry vypracujeme důkladně těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Z těsta odkrojíme vždy část, ze které dlaní uválíme váleček o průměru 1 cm. Váleček nakrájíme na kousky asi 6 cm dlouhé a vytvarujeme do rohlíčků.
  2. Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. Celsia asi 10 minut. Upečené, ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru.
Tip: Vanilkové rohlíčky upečeme alespoň týden před Vánocemi, aby byly dobře uleželé.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře