Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vánočka

Hodnocení uživatelů:
160 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

těsto

  • 1 kilogram hladké mouky
  • 220 gramů moučkového cukru
  • 250 gramů másla
  • 2 špetky soli
  • 2 kostky droždí
  • 2 vejce
  • 1/4 litru mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 1 balení rozinek
  • 1/4 balení mandlí
  • 1 vejce na potření

Příprava

Uděláme kvásek z mléka, droždí a trochu cukru.Mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, najemno nastrouhanou citronovou kůru, 2 špetky soli, vejce a změklé máslo propracujeme,přídáme hotový kvásek a vypracujeme hladké těsto, do těsta přidáme rozinky necháme kynout asi 3 hodiny na teplém místě.Když těsto vykyne, spleteme z něj 2 menší vánočky,ty položíme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem,posypeme plátky mandlí a zpevníme špejlemi,necháme ještě alespoň 10 minut kynout a dáme péct.Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů.pak stáhneme na 150 a dopékáme asi 20 minut.Hotové jsou když zkusíme špejlí a těsto se nebude lepit
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře