Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vánoční bramborový salát - speciál

Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 10 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 3 kilogramy brambory „Keřkovské rohlíčky“ z Vysočiny (salátové)
  • 250 mililitrů tatarka
  • 500 mililitrů majoneza
  • 6 kusů Vejce uvařené na tvrdo
  • 340 gramů plechovka sterilizovaného hrášku Bonduelle
  • 4 kusy sterilizovaná okurka
  • 2 kusy mrkve
  • 1 cibule
  • 20 dekagramů kvalitní šunka - nejlépe od kosti
  • 1 dl lák ze sterilizované kapie
  • dle chuti sůl, pepř
  • kapie
  • 1 dl lák ze sterilizovaných okurek

Příprava

  1. Do velkého hrnce dáme vařit do vody umyté brambory ve slupce. Brambory by měli být přibližně stejně velké, aby se uvařili všechny stejně do měkka. V rámci úspory času dáme do stejného hrnce uvařit i mrkve a vejce. Jakmile píchnutím do brambor zjistíme, že jsou již uvařeny, slijeme vodu a brambory necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory oloupeme a přes drátěné kolečko protlačíme na hranolky. Uvařené mrkve oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
  2. Uvařená vejce na tvrdo po ochlazení oloupeme a přes stejné drátěné kolečko jako brambory protlačíme, čímž se nám z nich vytvoří drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno, dáme do sítka a spaříme vařící vodou z konvice, čímž ztratí cibule palčivost, ale zůstane příjemně křupavá. Sterilované okurky a kapie taktéž pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na krátké nudličky.
  3. Do „mega“ velké mísy dáme nakrájené připravené suroviny, kromě brambor. Přidáme všechnu majonézu, tatarku, lák z kapie a okurek. Vše dobře promícháme a přidáme nakonec brambory. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Následně za pomocí toho nejspolehlivějšího míchacího nástroje – rukou promícháme.
Tip: Vynikající lahůdka, která je nenahraditelná zejména u štědrovečerního stolu, ale i při rodinných oslavách.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře