Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vánoční husa s jablky

Receptynakazdyden.cz
Výborný recept na husu, jejíž přípravu si zamilujete nejenom na Vánoce.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 720 minut Snadné

Ingredience

  • 1 husa
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 4 jablíčka
  • 2 cibule
  • 1 kalíšek Knorr bohatý bujón kuřecí

Příprava

  1. Husu nasolíme a okmínujeme, nezapomínáme na vnitřní část. Z jablek vykrojíme jadřince a společně s cibulí je nakrájíme na čtvrtinky.
  2. Husu položíme prsy dolů do pekáče, část cibule a jablek vložíme do vnitřní dutiny a zbytek položíme okolo husy. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby rozehřáté na 80°C na 12 hodin. Po 12-ti hodinách pekáč odklopíme a dopečeme ještě půl hodiny do křupava.
  3. Z pekáče slijeme sádlo, které husa pustila během pečení, a dáme stranou. Husu nakrájíme na porce a držíme v teple. Spodní část pekáče, ve kterém se husa pekla, zalijeme vodou, přidáme kalíšek bujónu a vaříme na plameni včetně zbytků jablek a cibule, až zapečené kousky na pekáči pustí. Štávu přecedíme, ještě chvilku povaříme, až zredukuje, dochutím čerstvě mletým pepřem. V případě potřeby jemně zahustíme Knorr hotovou jíškou tmavou. Podáváme s knedlíkem a zelím.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře