Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vánoční kornoutky

Hodnocení uživatelů:
30 minut 10 minut 25 porcí Náročné

Ingredience

těsto

  • 250 gramů hladké mouky
  • 100 gramů cukru moučka
  • 150 gramů medu tekutého
  • 1 lžíce mléka
  • 2 žloutky
  • 1 špetek jedlé sody

krém a ozdoba

  • 30 gramů cukru moučka
  • 100 gramů másla
  • 100 gramů čokolády na vaření
  • 20 gramů 100% tuku
  • 1 balení cukrářského zdobení

Příprava

  1. Na vál si připravíme mouku, cukr, med, mléko, žloutky a jedlou sodu, vše důkladně propracujeme na hladké, tužší těsto - nesmí se lepit, aby šlo snadno rozválet na plát. Těsto na kornoutky necháme asi 2 hodiny v chladničce odpočinout a pak z něj vyválíme velmi tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru asi 6-7 cm.
  2. Kornoutky pečeme v hodně vyhřáté troubě a jakmile začnou zlátnout, ihned plech vyndáme a ještě teplé stáčíme do kornoutků (použila jsem zdobičku na krém). Stočené kornoutky necháme vychladnout.
  3. Rozehřejeme si čokoládu s kouskem 100% tuku a okraje kornoutku v ní namáčíme. Opět necháme zatuhnout. Pak už jen kornoutky plníme pomocí cukrářského sáčku máslovou náplní, kterou si připravíme vyšleháním změklého másla s moučkovým cukrem do hladkého krému. Ozdobíme cukrářským zdobením.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře