Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vánoční perníkové cukroví

Hodnocení uživatelů:
60 minut 40 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 350 gramů hladká mouka
  • 50 gramů med
  • 160 gramů cukr moučka
  • 2 kusy vejce
  • 1 kus žloutek
  • 1 lžička perníkové koření
  • 1 balení prášek do perníku

Bílková poleva

  • 1 kus bílek
  • 120 gramů cukr moučka

Příprava

  1. Zpracujeme těsto. Můžeme nechat odpočinout do druhého dne celé těsto, nebo vykrájet na plech vyložený pečícím papírem tvary a nechat přes noc odpočinout přímo na plechu. Pokud spěcháme, můžeme péct ten den, nic zásadního se nestane. Pečeme při 180 stupních cca 15 minut do růžova. Upečené zdobíme bílkovou polevou připravenou z bílku a moučkového cukru.
  2. Děti určitě rády pomohou.
  3. Tyto perníčky jsou měkké hned, není potřeba je nechávat uležet. Na vánoce pěkně narovnáme na tác s ostatním cukrovím.
Tip: Perníčky vypadají krásně i zavěšené na stromku, pokud bychom si perníkové ozdoby chtěli udělat, nezapomeneme si před pečením vykrojit maličký otvor na mašličku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře