Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vánoční rybí polévka

Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 5 porcí Snadné Ryby

Ingredience

  • 3 kapří hlavy
  • 2 menší filety ryby
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 malou cibulku
  • 1/4 celerové bulvy
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • dle chuti muškátový oříšek
  • dle chuti čerstvě sekaná petrželová nať
  • 2 starší rohlíky

Příprava

  1. Do většího hrnce si dáme tři kapří hlavy, které předtím zbavíme žáber a velmi dobře propláchneme. Zalijeme 1,5 litrem vody, lehce osolíme, vložíme sáček směsi koření na vývar a necháme jednu hodinu táhnout. Poté scedíme a kapří hlavy již dále nepoužijeme. Tři starší rohlíky si nakrájíme na menší kostičky (krutony) a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme rozpuštěným máslem a lehce osolíme a opepříme. Takto připravený plech dáme do rozpálené trouby, kde tzv. sušíme lehce dozlatova a křupava.
  2. Po opečení přendáme do misky. Do hrnce si dáme rozpustit lžíci másla a přidáme nastrouhanou mrkev, celer, petržel, jemně nasekanou cibulku a lehce opečeme. Zaprášíme lžicí hladké mouky a opět lehce zarestujeme. Poté podlijeme rybím vývarem a necháme cca 20 minut zlehka provařit.
  3. V průběhu povařování si dáme na malou pánev oříšek másla a vložíme dva malé filety rybího masa (dle chuti), které předtím lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme, poté osušíme a nakrájíme na menší kousky, které poté vkládáme před servírováním do středu talíře. Na závěr polévku ozdobíme sekanou petrželovou natí, troškou strouhaného muškátového oříšku a jako přílohu podáváme upečené krutony z bílého pečiva.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře