Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vánoční štola

Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

  • 500 gramů hladká mouka
  • 1 balení kypřící prášek
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 2 kusy vejce
  • 250 gramů tvaroh
  • 100 gramů rozinky
  • 100 gramů sekané ořechy
  • 200 gramů krupicový cukr
  • 180 gramů máslo
  • 3 lžíce rum
  • 100 gramů kandované ovoce

Příprava

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a na vále uděláme dva válečky.
  2. Ty vložíme na pečící papír do trouby a pečeme na 180°C cca 40 minut.
  3. Ihned po upečení štoly potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Necháme je vychladnout a zabalíme pevně do alobalu
Tip: Necháme je 2 - 4 týdny rozležet, ale dobré jsou i dříve.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře