Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Varšavské dršťky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí dršťky
  • 0.50 kilogramů hovězí kližka
  • 0.50 kilogramů vepřové a hovězí mleté maso
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 2 kusy mrkev
  • 2 kusy petržel
  • 1 kus celer
  • 40 gramů rajčatový protlak
  • 2 kusy suchá houska
  • 15 gram majoránka
  • 10 gramů muškátový oříšek
  • 10 gramů sladká mletá paprika
  • 10 gramů ostrá mletá paprika
  • 4 kusy stroužek česneku
  • 2 kusy bílá cibule
  • 40 gramů máslo
  • 50 gramů mouka
  • 0.50 svazek Posekaná petrželová nať
  • 4 zrnka nové koření
  • 3 kusy bobkový list
  • 7 zrnek černý pepř zrnitý

Příprava

  1. Dršťky předvařte v osolené vroucí vodě, vodu dvakrát vyměňte. Napotřetí k vodě přidejte očištěnou zeleninu vcelku, hovězí kližku, nové koření, bobkový list a černý pepř. Přidejte také kalíšek Knorr Bohatý bujón Hovězí a vařte, dokud maso nebude měkké.
  2. Do části vývaru namočte housku. Vymačkanou housku přidejte k mletému masu. Dochuťte kořením Knorr Aromat a polovinou posekané petrželové nati. Vytvarujte knedlíčky.
  3. Vyndejte z vývaru zeleninu a hovězí maso. Nechejte vystydnout a pokrájejte na drobné kostičky.
  4. Přidejte všechno koření, rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Vařte ještě po dobu cca 20 minut, než se všechny chutě dobře spojí.
  5. K dršťkám přidejte zeleninu a maso nakrájené na kostičky. Následně přidejte syrové knedlíčky a zvolna vařte, dokud nebudou hotové.
  6. Nakonec připravte jíšku. Bílou cibuli nakrájejte na kostičky. Smažte na másle, dokud nebude lehce dozlatova. Přidejte mouku. Důkladně zamíchejte. Přidejte jíšku k dršťkám a dobře zamíchejte, opět přiveďte k varu.
  7. Dršťky servírujte s posekanou petrželovou natí a s pečivem.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře