Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vega burger s dýňovým pyré

Receptynakazdyden.cz
Skvělý burger nemusí být jenom z masa. Vyzkoušejte výbornou kombinaci čočky a fazolí ve šťavnatém burgeru s dýňovým pyré, plátkem vyzrálého sýru s modrou plísní a křupavými lístky z červené řepy!
Hodnocení uživatelů:
45 minut 10 minut

Ingredience

  • 1 burger houska
  • 100 g suchých bílých fazolí
  • 100 g suché čočky
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • rukola
  • lístky z červené řepy
  • 100 g dýně hokaido
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • plátek sýra s modrou plísní
  • 3 lžíce olivového oleje
  • lžička čerstvého tymiánu
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička vinného octa

Příprava

  1. Bílé fazole a čočku namočte den předem do vody. Vodu slijte a vařte fazole společně s čočkou do změknutí (nesolte). Po uvaření vodu slijte a nechte čočku s fazolemi vychladnout.
  2. Dýni rozkrájejte na malé kousky, chvilku je opečte na olivovém oleji, pak je zalijte vodou tak do 1/3 kostek a duste ji do změknutí. Za pomocí tyčového mixéru rozmixujte do pyré, osolte a opepřete.
  3. Na olivovém oleji opečte pokrájenou cibulku s česnekem do zlatova.
  4. Rukolu a lístky z červené řepy smíchejte s 1 lžící olivového oleje, soli a lžičkou vinného octa.
  5. Fazole a čočku rozmixujte, přidejte opečenou cibuli s česnekem, špetku soli, čerstvě mletý pepř, tymián, vejce a pořádně směs promíchejte. Ze směsi vytvarujte burgery o výšce 1,5 cm o trošku větší než průměr housky a nechte je v ledničce 30 minut odpočinout. Pak je opečte na grilu z obou stran.
  6. Mezitím si rozříznete burgerovou housku, a opečte její vnitřní strany na rozehřátém grilu do křupava.
  7. Na spodní část housky dáme připravené dýňové pyré, položíme upečený burger, přidáme plátek sýra s modrou plísní, 1-2 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s a smíchaný salát.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na burger!
|
|
| Tisk

Kategorie

grilování burger

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře