Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vejce Benedikt

Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

Omáčka

  • 4 kusy žloutky
  • 4 lžíce bílé víno
  • 1 lžíce vinný ocet
  • 100 gramů rozpuštěné máslo
  • podle chut drcený pepř, sůl

Ztracené vejce

  • 4 kusy vejce
  • 1/2 hrnků ocet
  • 2 kusy žemle
  • 8 plátků šunka

Příprava

  1. Na mírném ohni necháme pomalu rozpouštět máslo. Pak jej přecedíme přes plátno.
  2. Rozkrojíme žemle a opečeme je na másle. Plátky šunky opečeme na sucho na pánvičce.
  3. Připravíme ztracené vejce. Do vařící vody přidáme pár lžic octa a pomalu do ni vkládáme naběračku s vyklepnutým vajíčkem. Necháme cca 2 minuty pošírovat. Poté vyndáme a necháme okapat.
  4. V míse ve vodní lázni připravíme holandskou omáčku. Šleháme žloutky s vínem a octem do husté pěny. Odstavíme a postupně vmícháme rozpuštěné máslo na hladkou hmotu. Podle chutí osolíme a opepříme.
  5. Na žemle naneseme trochu holandské omáčky, položíme 2 plátky šunky a ztracené vejce. Osolíme, opepříme. Vše ještě můžeme zalít holandskou omáčkou.
Tip: Při výběru šunky je dobré zaměřit se na její kvalitu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře