Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Velikonoční beránek

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 1 porce Snadné

Ingredience

  • 250 gramů polohrubá mouka
  • 200 gramů cukr
  • 1/2 hrnku olej
  • 1/2 hrnku mléko
  • 4 kusy vejce
  • 1 kus kypř.prášek

Příprava

  1. Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh. Do mísy dáme žloutky a třeme je metlami. Postupně přidáme práškový cukr, olej a mléko
  2. Nakonec lehce přidáme sníh z bílků, mouku a prášek do pečiva. Formu vymažeme a vysypeme moukou a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 40 min. Upečení zkontrolujeme zapíchnutím špejle - pokud se na špejli nenalepí těsto, máme upečeno.
Tip: Hotového beránka nacukrujeme, pod krk uvážeme mašli, očička vpíchneme z hřebíčku a nosánek rozinkou
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře