Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Velikonoční cupcake

Receptynakazdyden.cz
Připravte si netradiční velikonoční pohoštění! Oblíbené cupcakes!
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut Snadné

Ingredience

Korpus:

  • 85 gramů Hera máslová příchuť
  • 2 kusy velká velce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 145 gramů hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 špetka soli
  • 45 mililitrů plnotučného mléka
  • 100 gramů čokolády nebo čokoládových lupínků dle chuti
  • 98 gramů cukru krystal

Vanilkový krém:

Na ozdrobu

  • čokoládová nebo marcipánová vajčka

Příprava

  1. V mixéru vyšleháme rostlinný tuk Hera Máslová příchuť společně s cukrem, dokud není směs kompaktní a nadýchaná. Poté přidáme 2 velká vejce (nebo 3 menší vajíčka), vždy jedno po druhém, a vše důkladně prošleháme. Nakonec jen krátce zašleháme vanilkový extrakt.
  2. Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Celou směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem a čokoládou do vyšlehané směsi v mixéru. Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou směsí.
  3. Připravíme si Vanilkový krém. Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme. Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru máslovou a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
  4. Na závěr upečené cupcakes ozdobte připraveným krémem a čokoládovými či marcipánovými vajíčky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře