Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Velikonoční drdůlky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 10 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Kvásek připravíme z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a lžíce mouky. Necháme na teplém místě vykynout. Mouku smícháme se solí a přidáme, vlažné mléko, žloutky a vykynutý kvásek. Vše zlehka propracujeme a přidáme rozpuštěnou, ještě vlahou Heru. Zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků. Každý kousek rozválíme na pramen, ze kterého spleteme malé drdůlky. Naskládáme na plech a necháme na teplém místě kynout asi 15 minut.
  3. Poté povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
  4. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Tip: Slané těsto pomaleji kyne, a proto musíme do kvásku vždy přidávat lžičku cukru, aby dobře vzešel. Při mísení surovin přidáváme tuk Hera rozehřátý a ještě teplý až nakonec. Je to důležité, protože se do mouky nejdříve vsákne tekutina a poté tuk. V opačném případě se do mouky nejdříve vsákne tuk a zamezí přístupu tekutiny, mouka nemůže dostatečně bobtnat a těsto pomaleji kyne.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře