Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Velikonoční ořechový beránek

Hodnocení uživatelů:
60 minut 75 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 14 dekagramů máslo
  • 14 dekagramů krupicový cukr
  • 14 dekagramů čokoláda
  • 14 dekagramů mleté vlašské ořechy nebo mandle
  • 7 dekagramů strouhanka
  • 6 kusů vejce
  • 1 špetka mletá skořice
  • 1 špetka mletý hřebíček
  • 1 lžíce rum
  • 2 dekagramy máslo
  • 2 dekagramy mouka

poleva

  • 15 dekagramů cukr
  • 180 mililitrů voda
  • 9 dekagramů čokoláda
  • 1/2 dekagramů máslo

Příprava

  1. Do utřeného másla přidáváme žloutky jeden po druhém, cukr, citronovou kůru, skořici, hřebíček. Třeme v míse 25 minut. Do směsi zamícháme strouhanou čokoládu a zároveň se sněhem z bílků lehce zamícháme mandle a strouhanku zalitou lžící rumu.
  2. Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a pečeme 1 hodinu.
  3. Po vychladnutí formu vyklopíme, polijeme polevou a dozdobíme dle našeho vkusu.
  4. Poleva: Cukr povaříme s vodou na silnou nitku, načež horký cukr naléváme za stálého míchání do změklé čokolády a másla. Umíchanou ještě horkou polevou poléváme.
Tip: Kdo nechce mít beránka s čokoládovou polevou, může zvolit sněhobílou variantu z vyšlehaných bílků a cukru v páře. Pro ovčí vlnu pak použijeme zdobičku na dorty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře