Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Velikonoční věnec

Hodnocení uživatelů:
15 minut 240 minut 4 porce Náročné

Ingredience

  • 100 mililitrů mléko
  • 1 kostka droždí
  • 350 gramů polohrubá mouka
  • 100 gramů cukr
  • 150 gramů máslo
  • 4 kusy žloutek
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka Mletá vanilka
  • 2 kusy bílek
  • 50 gramů hořká čokoláda
  • 100 gramů nasekané mandle
  • 50 gramů rozinky
  • 1 lžíce skořice

Příprava

  1. Z mléka, droždí mouky a cukru uděláme kvásek.
  2. Utřeme 60 g másla se žloutky a cukrem, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilku, kvásek, mouku.
  3. Po hodině kynutí těsto rozválíme na obdélník 1 cm silný, polovinu pokryjeme plátky zchladlého másla, těsto na třikrát přehneme a necháme v chladu 20-30 minut. Postup opakujeme 3x.
  4. Pak z těsta vytvoříme dva válečky naplněné čokoládou, mandlemi, skořicí a rozinkami a stočíme je do věnce. Necháme 30 minut kynout.
  5. Potřeme bílky, posypeme mandlemi a upečeme.
Tip: Vhodné nejen na velikonoce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře