Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Velkopolský bigos

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Uzený bůček uvařte ve vodě s bobkovým listem a novým kořením, poté bůček nakrájejte na kostičky.
  2. K vývaru z bůčku přidejte nadrobno nakrájené kysané zelí a nakrájené čerstvé zelí. Přidejte Knorr Gulášové kostky a vařte cca 30 min.
  3. Krkovičku a cibuli pokrájejte na kostičky a opečte na pánvi.
  4. Do hrnce přidejte předem namočené a pokrájené houby a rajčatový protlak. Duste pod pokličkou po dobu několika minut.
  5. Až maso bude měkké, přidejte ho k zelí spolu s bůčkem, salámem nakrájeným na kostičky a namočenými sušenými švestkami. Vše dochuťte majoránkou a prolisovaným česnekem. Důkladně zamíchejte. Poduste zvolna dalších 30 min.
  6. Ze sádla a mouky udělejte jíšku a přidejte ji k bigosu. Vařte za občasného míchání na malém ohni do měkka.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře