Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Věnečky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 15 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 250 mililitrů voda
  • 125 gramů máslo
  • 125 gramů mouka hladká
  • 4 kusy vejce
  • 1 špetka sůl

Krém

  • 300 mililitrů mléko
  • 1 kus vanilkový pudink
  • 250 gramů máslo
  • 200 gramů moučkový cukr
  • dle chuti rum

Příprava

  1. Do hrnce dáme vodu, máslo, špetku soli a zahříváme, až se nám máslo rozpustí. Vmícháme mouku a odpalujeme asi 4 minuty (pozor, 4 minuty počítáme od doby, kdy se začne těsto odpalovat, ne od nasypání mouky).
  2. Necháme vychladnout, občas promícháme. Do vychladlé hmoty zašleháme postupně jedno vajíčko po druhém. Těsto dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a na plech s pečícím papírem stříkáme věnečky, velikost si zvolíme sami.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, hotové jsou, když se po zmáčknutí nepropadnou. Pozor, když je vytáhneme brzy, tak nám "spadnou". Hned po vytažení z trouby je překrojíme.
  4. Hotové věnečky plníme krémem. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech vmícháme vychladlý pudink. Nakonec přidáme rum dle chuti.
  5. Krémem naplníme cukrářský sáček a stříkáme ho na spodní díl věnečků, vrškem přiklopíme.
  6. Věnečky můžeme jen pocukrovat nebo je přelijeme polevou - citrónovou, mléčnou či rumovou.
Tip: Je dobré pudink přikrýt potravinářskou fólií nebo zasypat moučkovým cukrem, aby se nám na povrchu neudělal škraloup.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře