Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Věnečky
Hodnocení uživatelů :
60 minut
15 minut
20 porcí Středně obtížné
Ingredience
Těsto
- 250 mililitrů voda
- 125 gramů máslo
- 125 gramů mouka hladká
- 4 kusy vejce
- 1 špetka sůl
Krém
- 300 mililitrů mléko
- 1 kus vanilkový pudink
- 250 gramů máslo
- 200 gramů moučkový cukr
- dle chuti rum
Příprava
- Do hrnce dáme vodu, máslo, špetku soli a zahříváme, až se nám máslo rozpustí. Vmícháme mouku a odpalujeme asi 4 minuty (pozor, 4 minuty počítáme od doby, kdy se začne těsto odpalovat, ne od nasypání mouky).
- Necháme vychladnout, občas promícháme. Do vychladlé hmoty zašleháme postupně jedno vajíčko po druhém. Těsto dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a na plech s pečícím papírem stříkáme věnečky, velikost si zvolíme sami.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě, hotové jsou, když se po zmáčknutí nepropadnou. Pozor, když je vytáhneme brzy, tak nám "spadnou". Hned po vytažení z trouby je překrojíme.
- Hotové věnečky plníme krémem. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech vmícháme vychladlý pudink. Nakonec přidáme rum dle chuti.
- Krémem naplníme cukrářský sáček a stříkáme ho na spodní díl věnečků, vrškem přiklopíme.
- Věnečky můžeme jen pocukrovat nebo je přelijeme polevou - citrónovou, mléčnou či rumovou.
Tip: Je dobré pudink přikrýt potravinářskou fólií nebo zasypat moučkovým cukrem, aby se nám na povrchu neudělal škraloup.
Žádný nový komentář.