Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová játra koloniála Jíry

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 3/4 kilogramů vepřová játra
  • 20 dekagramů uzená slanina
  • 1 větší cibule
  • 2,5 dl smetana na vaření
  • 1 dl masový vývar
  • dle chuti hl. mouka
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl

Příprava

  1. Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá. Nakrájíme si na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi orestujeme slaninu úplně do světle hnědé barvy – zcela necháme vysmažit a přidáme následně cibuli, kterou necháme jen zesklovatět.
  2. Jakmile jsou játra na skus měkká, přidáme 2,5 dl smetany na vaření, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hl. mouky pro lehké zahuštění. Dobře promícháme a necháme lehce probublávat s občasným promícháním cca 10 minut.
Tip: Vynikající přílohou jsou pečené brambory s kmínem a cibulí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře