Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová krkovice na zelenině

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Vepřovou krkovici (cca 8 plátků s kostí) nasekáme i s kostí na silnější plátky a pouze bohatě osolíme, opepříme a necháme v chladu odpočinout cca 3 hodiny. Po uležení plátky masa velmi prudce opečeme v trošce oleje na steakové pánvi.
  2. Opečené maso přendáme do hrnce a na výpeku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a na drobné kousky nakrájenou mrkev. Opečenou cibuli a mrkev přidáme společně se 4 dl masového vývaru k masu do hrnce a dusíme do měkka.
  3. Po udušení přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať a dle chuti můžeme ještě osolit. Krátce provaříme, a pokud je potřeba (není to nutné) zahustíme instantní světlou jíškou a pro zjemnění vložíme oříšek másla.
Tip: Podáváme s těstovinou nebo vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře