Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová kýta na kmínu a zakysané smetaně

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 250 mililitrů zakysané smetany
  • 1 čerstvá kapie
  • dle chuti pažitka, sůl, pepř, olej, máslo
  • 1 mrkev

Příprava

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce nalijeme trochu oleje. Poté vložíme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova. Vložíme na kostičky nakrájené vepřové maso a zprudka opečeme. Po opečení masa přidáme jednu lžičku mletého kmínu, sůl, pepř a necháme lehce orestovat. Obsah hrnce osolíme a podlijeme vodou tak do ¾ masa. Zlehka dusíme na mírném ohni do změknutí.
  2. Jakmile je maso měkké tak přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou kapii. Dobře promícháme a dusíme, dokud není mrkev a kapie měkká. Vzniklou vydušenou omáčku zahustíme přidáním obsahu jednoho balení zakysané smetany, dobře vše promícháme a necháme prohřát, ale již nevaříme.
  3. Pro oživení přidáme malou hrst jemně nasekané pažitky. Nakonec zjemníme malým oříškem másla. Podáváme s těstovinou nebo houskovým knedlíkem.
Tip: Kmín je velmi podceňované koření a přitom tak oblíbené v naší CZ kuchyni.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na vepřovou kýtu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře