Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová kýta na kmínu s volským okem

Hodnocení uživatelů:
120 minut 60 minut 4-6 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřová kýta – vrchní šál
  • 2 kusy větší cibule
  • 1 litr vývar z kostí
  • 5 kuliček nové koření
  • dle chuti hladká mouka
  • 3 kusy bobkový list
  • dle chuti mletý kmín
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 1 kus vejce

Příprava

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na středně velké silnější plátky. Poté maso potřeme směsí mletého kmínu, pepře a soli. Necháme uležet v chladu asi 2 hodiny. Do hrnce si dáme lžíci vepřového sádla a vložíme na jemno nakrájené dvě větší cibule. Cibuli opečeme do světle hnědé barvy. Vložíme naložené plátky kýty, nové koření, bobkový list a podlijeme vývarem z vepřových kostí, aby bylo maso ve vývaru do ¾ ponořeno a dusíme cca 45 minut.
  2. Po udušení plátky masa vyjmeme, lehce zahustíme hladkou moukou v trošce vody a necháme provařit cca 15 minut. Po provaření maso vrátíme do hrnce a odstavíme. Ideálním doplňkem k plátku masa, je do křupava opečené „volské oko“, které položíme na plátek masa, nebo vedle něj. Podáváme s vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře