Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová kýta na křenu s hořčičnou omáčkou a rýží

Hodnocení uživatelů:
50minut 40 minut 6 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové kýty
  • 2 špetky pepře
  • 4 špetky soli
  • 1 sklenička oleje
  • 1 kus křenu
  • 5 lžic hořčice
  • 2 špetky možno i kari
  • 2 kusy cibule
  • 4 hrnky vody

Příprava

  1. Vepřovou kýtu očistíme pod tekoucí horkou vodou, necháme okapat, nařežeme na cca 5mm silné plátky které nasledně osolíme, opepříme a z každé strany každý plátek zvlaště potřeme lehce olejem. Tyto plátky vyskládáme do mísy a překryjeme sáčkem a misku uzavřeme, necháme uležet v lednici alespon přes noc.
  2. Když je maso naložené alespon 12 hodin můžeme přistoupit k přípravě. Rozehřejme teflonovou pánev na kterou kápneme pár kapek slunečnicového oleje, rozehřejme a tzv. na prudko osmahneme plátky masa, posypeme křenem ( pokud nemáme křen čerstvý můžeme použít Křeník ve skleničce a to alespon 4 kávové lžičky), přidáme horčici, maso restujeme společně s těmito ingrediencemi alespon 3 minuty a poté podlijeme skleničkou vody, zmírníme plamen a přikryté pokličkou necháme dusit alespon 30minut.
  3. Mezi tím co se nám maso dusí připravíme si rýži. Nakrájíme cibulku na jemno a na rozehřátem oleji pozvolna osmahneme cibulku lehce do zlatova, rýži přes sítko propláchneme vodou a přisypeme do hrnce s osmahnutou cibulkou, asi minutu restujeme a poté podlijeme vodou ( na 1 hrnek rýže příjdou 2 hrnky vody). Zakdyje pokličkou a na mírnem plameni vaříme do změknutí rýže a vyvaření vody. Po uplynutí doby vaření všech potrvain můžeme servírovat na stůl.
Tip: Rýži můžeme ozdobit petřelkou či lehce posypat jarní cibulkou.
Tip: K tomuto chodu se jako příloha hodí kompot z broskví .
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře