Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová kýta na žampionech

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové kýty
  • 1/2 kilogramů čerstvých žampiónů
  • 1 balení tekuté marináda „Pečené maso“
  • dle chuti cibule
  • dle chuti olej
  • dle potřeb tmavá instantní jíška

Příprava

  1. Vepřové maso si nakrájíme na plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Takto připravené plátky masa potřeme marinádou „Pečené maso“, přičemž na uvedené množství použijeme polovinu sáčku.
  2. Maso necháme v chladu odležet. Žampiony nakrájíme na silnější plátky, pokapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědli, a na troše másla je lehce podusíme. Plátky masa orestujeme na pánvičce v trošce oleje, aby se maso hezky zatáhlo a nemuselo dlouho dusit.
  3. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme opečené plátky masa a podušené krájené žampiony. Podlijeme lehce vývarem nebo vodou s kostkou masoxu, a to tak, aby maso nebylo zcela ponořeno, a dusíme cca 30 minut. Poté co je maso krásně měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře