Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová kýta se „slaninovou šálou“

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 12 kusů vepřové kýty
  • 12 plátků uzené vepřové slaniny
  • dle chuti sůl, pepř, hl. mouka, olivový olej, kapie, mrkev

Příprava

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme tak, aby nám vznikly asi 1,5 cm vysoké plátky cca 5 x 5 cm. Tyto porce osolíme, opepříme a omotáme „slaninovou šálou“ a spíchneme párátkem.
  2. Na pánev si dáme trošku olivového oleje a opečeme všechny porce z obou stran. Do pekáčku naskládáme opečené porce, přidáme na větší kusy nakrájenou kapii a mrkev a dáme opékat do trouby. Jakmile je maso, dozlatova opečené přendáme ho do jiné nádoby a výpek naředíme a zahustíme tmavou instantní jíškou dle potřeby.
  3. Na talíř servírujeme tak, že na špejli napíchneme střídavě porci vepřového, opečenou kapii a vytvoříme „vež“.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem a vypečenou šťávou.
Tip: Pokud se Vám nepodaří připravit šťávu, >vyzkoušejte Knorr Štávu k masu, která je hotová za pár minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře