Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová panenka s lečem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 8 plátků panenky vepřové
  • 4 papriky nebo leča
  • 5 rajčat nebo leča
  • 2 stroužky česneku
  • 10 dekagramů slaniny uzené
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • olej

Příprava

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a v troše oleje je necháme zatáhnout. Podlijeme je trochou vody a plátky dusíme do poloměkka.
  2. Zatímco se maso dusí, připravíme základ leča. Papriky nakrájíme, rajčata vhodíme na pár minut do horké vody, oloupeme e a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme ji.
  3. V tuku ze slaniny podusíme nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou, přidáme nakrájenou papriku, lehce podusíme, potom přidáme rajčata a nakrájený česnek. Osolíme a pod pokličkou dusíme, dokud zelenina nepustí šťávu.
  4. Mezitím jsme podusili i maso, na maso nalijeme lečo a pod pokličkou doděláme. S lečem svaříme na dostatečně hustou omáčku.
  5. Podáváme s přílohou podle chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře